Lancering MT-1

Tijdens de Crossfit Lowlands Throwdown 2017 heeft Mobstacle zich voor het eerst gepresenteerd aan de buitenwereld. Het eerste prototype van Mobstacle, genaamd de Mobstacle MT-1, stond hierbij volop in de aandacht. Lees hieronder meer..


De lancering

Wat een gaaf ding!  ....is dit een trailer? Wauw! Mag ik hem eens proberen? 


De opbouw

De presentatie van het prototype MT-1 werd met open armen en veel positieve reacties ontvangen tijdens de Crossfit finales in Apeldoorn. Op vrijdagmiddag reden de trotse eigenaren van Mobstacle Eric van den Ham en Joey Bekendam het prototype bij het Omnisportcentrum naar binnen. De zandbak die normaal voor het verspringen wordt gebruikt, werd dit keer ingezet als ondergrond voor het prototype. Dan kunnen we direct testen of de MT-1 op alle ondergronden inzetbaar is, aldus Eric van den Ham. Binnen een half uur wisten de eigenaren de 'zwarte box' (zie foto hierboven) om te bouwen tot een heuse hindernisbaan met maar liefst 16 verschillende Obstacle run hindernissen (zie de foto's hieronder). 


Mobstacle MT-1 unfolded


Obstaclerun

Obstaclerun is de meest veelzijdige en voor een sterk groeiend aantal mensen ook nog eens de leukste sport om te doen. Veel Obstaclerunners zijn echter op zoek naar goede trainingslocaties. Het aanbieden van trainingen en/of wedstrijden met gevarieerde en veilige obstakels is moeilijk en kost veel tijd, moeite en specifieke expertise. Mobstacle biedt solide, stoere en snelle obstaclerunoplossingen. 

Mobiel en uitdagend

Het prototype van Mobstacle doorstond de testdagen erg goed. Het geheel is gebaseerd op een solide aanhangwagen die je met een gewoon B rijbewijs mag rijden en nagenoeg overal neer kan zetten. Binnen een half uur staat er een multifunctionele Obstacleunit met ten minste 16 verschillende klimsporen die je als trainer of wedstrijdorganisatie binnen een handomdraai aanpast aan de atleten van dat moment. Klimsporen kan je direct makkelijker of moeilijker maken zodat iedere atleet op maat wordt uitgedaagd.

Solide

De limiet was gesteld op 12 maar er klommen soms wel 20 volwassenen tegelijkertijd waarbij de MT-1 geen krimp gaf. De combinatie antraciet en oranje geeft een stoer en beetje koninklijk uiterlijk waarbij ook het verschil in kleuren bijdraagt aan de veiligheid. Toen andere standhouders nog aan het afbreken waren was de MT-1 alweer opgevouwen en was deze op weg naar een volgende bestemming.


Next step

Het doel van Mobstacle was voornamelijk om verbeterpunten mee te nemen. Deze punten worden onderzocht op haalbaarheid, zodat het finale model nog meer aansluit op de behoefte van de gebruiker. 

Obstacle run training aanbieden

Wil jij één van de eersten zijn die specifieke Obstaclrun trainingen kan aanbieden waar dan ook ter wereld? Mobstacle geeft ook erkende trainingen en kan jouw als trainer hierbij helpen. Bij interesse kun je Mobstacle bereiken via: info@mobstacle.com  of klik op de pre-order knop hieronder.